Windows ondersteuning en RaaS

Voor een versie van Windows die niet meer wordt ondersteund, ontvang je geen software-updates meer. Als je een niet-ondersteunde versie van Windows blijft gebruiken, blijft de computer gewoon werken, maar is deze kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico’s.

In de praktijk blijkt dat er nog altijd veel van dit soort apparaten gebruikt worden, cybercriminelen weten dit ook.

Het bestoken van verouderde, slecht beveiligde systemen is en blijft een effectieve aanvalsstrategie. Cybercriminelen maken vaker misbruik van kwetsbaarheden die minimaal twaalf jaar ouder zijn dan van recent ontdekte kwetsbaarheden.

Veel organisaties hebben de bekende problemen zoals phishing-aanvallen al lang aangepakt. Cybercriminelen zoeken hierdoor hun heil bij andere kanalen.

Op bijv. het dark web vind je tegenwoordig o.a. Raas, Ransome as a Service oplossingen. Dus ben jij enthousiast over SaaS oplossingen… nou op het dark web zijn ze dol op Raas.

Mocht je dus een security of monitoring oplossing aanschaffen of in huis hebben, check dan even of het ook de gehele omgeving dekt, want juist de oudere apparaten zijn op dit moment “hot” in de Raas wereld.

Gezien onze 20 jaar ervaring, werken TSMS en VDSS prima op verouderde systemen.

#Raas#security