Van Bits naar Bots


Er was vroeger eigenlijk maar een manier om goed te notificeren via onze monitoring oplossing. Je logde rechtstreeks in bij 1 van de 3 KPN Servers en liet daar je bericht achter. Inclusief modem piepjes, als je bij de server stond wist je wanneer er genotificeerd werd. Bit voor Bit over de lijn en alle Bits kwamen altijd over.

En toen kwam er op een dag voor ons treurig nieuws, de KPN Servers gingen uit de lucht! Wat was onze verbazing enorm dat onze klanten massaal overgingen op het gebruik van diensten via internet en dan SMS’jes sturen.

Wij als perfectionisten waren wel onder de indruk, maar eerlijk is eerlijk… ook de SMS diensten via Internet werken goed. Iedereen is ook gewend geraakt aan het gebruik van internet (dat was eind jaren 90 nog wel wat anders) en het is nu normaal gebruik te maken van diensten die volledig via internet draaien, zie alle Cloud diensten.

Maar de vraag die we nu kregen was fantastisch! De SMS diensten via internet zijn niet handig, je moet budget aanvragen of creditcard dingen doen, enzo… Aparte App installeren is ook niet alles. Of het voor ons ook mogelijk zou zijn om notificaties via Telegram te sturen. De wat jongere generatie hier begon al hard te lachen, yes! Leuke klus!

Dus nu van de Bit naar Bot!