Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden

In IT beheer is er altijd behoefte en noodzaak aan een presentatie mechanisme. Zodat je in één oogopslag op meer grafische wijze ziet wat de algemene status van de beheerde omgeving is en hierdoor snel kunt inzoomen op eventuele aandachtspunten.

Zo is het in TSMS mogelijk om de technische infrastructuur van een ICT omgeving visueel weer te geven, waarbij er op verschillende niveaus kan worden gewerkt. Afhankelijk van het type gebruiker kan het beeld worden samengesteld. Zo zal een ICT manager graag een totaal overzicht van zijn complete omgeving zien. Terwijl een operationeel beheerder liever alleen een overzicht ziet van de technische componenten, waar hij verantwoordelijk voor is. Maar ook hier geldt: één plaatje zegt meer dan duizend woorden!

In Maps kun je ook gebruik maken van drilldown, door te klikken op icoontjes met een link kun je inzoomen naar een meer gedetailleerde kaart van het netwerk. Door op componenten zelf te klikken ga je rechtstreeks naar alle belangrijke informatie en notificaties van dit component. Zo kun je inzoomen op een mogelijk probleem.

Deze module biedt een krachtige interface tot cruciale beheerinformatie. Data produceren is geen kunst, deze data presenteren en transformeren tot informatie wél.