Netwerk monitoring

Als je een IT netwerk hebt, heb je netwerk monitoring nodig! Een waarheid als een koe. Anders heb je immers geen idee wat er gebeurt of hoe je het kunt oplossen als de netwerkprestaties haperen.

Real-time monitoring

Met real-time monitoring, als een fout of onregelmatigheid wordt gedetecteerd, kunt je onmiddellijk worden geïnformeerd via methoden zoals SMS en e-mails. Daarmee wordt je op de hoogte gesteld van problemen in het netwerk, zodat je de problemen snel kunt oplossen.

Hoewel je veel geld, tijd en middelen kunt besteden aan beveiligingssoftware en -hardware, kun je met netwerkbewaking de gezondheid van deze kritieke software en hardware effectief bewaken.

meten is weten, gissen is missen

Pro-actief beheer

Met netwerkcontrolerapporten kun je trends in systeemprestaties opsporen, de behoefte aan upgrades of vervangingen aantonen. Netwerkbewaking kan het bandbreedtegebruik, beschikbaarheid, responstijden en uptime van netwerkapparatuur volgen.Met deze gegevens in handen kun je pro-actief aan de bel trekken en handelen. Zo zijn de SLA’s beter haalbaar.

Onze oplossing

TSMS heeft voor de real-time monitoring van je netwerk een overzicht scherm met daarop alle huidige escalaties. Tevens kan ingesteld worden dat er een SMS of e-mail verstuurd wordt.

Netwerkbewaking van TSMS kan bandbreedtegebruik, beschikbaarheid, responstijden en uptime van netwerkapparatuur meten.

Ook biedt TSMS gedetailleerde rapporten en analyses die netwerkbeheerders helpen bij het oplossen van problemen en inzicht geven in trends, bottlenecks en toekomstige uitval.