Bootcamp

Vroeger toen ik jong was, was ik altijd buiten te vinden. Zwemmen, fietsen, boompje/dakken klimmen. En later begon ik te trainen voor de triathlon. Triatleet dat wou ik worden, gaaf. Total loss aan de finish en dan een half uurtje later lag ik alweer in het water. Helaas kwam er bruut een einde aan mijn gewenste carrière, in de vorm van Endometriose. Gezien mijn huidig medisch dossier, ben ik nu elke dag gewoon blij om gezond op te staan en onderhoud ik het zo goed als mogelijk, maar echt diep sporten zit er helaas niet in. Een bootcamp waag ik me dus niet aan, hoe graag ik ook zou willen.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en des te leuker kan ik vertellen dat ik twee dagen meedoe aan een BootCamp, hoe geweldig is dat. Een betere naam hadden ze voor mij niet kunnen bedenken, alleen het woordje ervoor verraad het al… scaleup bootcamp.

Het gaat over hoe je zou kunnen groeien met je bedrijf, ik ben er uiterst kritisch naar toe gegaan. Want wees nou eerlijk.. een techneuten hart, super goede oplossing, leer die maar eens hoe je dat vertaald naar de markt.. en dan nu een scaleup voor de boeg.

Tot mijn verassing is het meer dan leuk hier. Kwalitatief hoge waarde, er wordt geen nonsense verkocht en bijna alles wat Sander Klos verteld begrijp ik ook nog. Natuurlijk na 22 jaar ondernemers ervaring is er al een beetje basiskennis. Je moet zeker niet je goede uitvinding willen vermarkten via partijen die niet met je willen samenwerken, dat was mij ook alwel duidelijk.
Wel jammer, maar helaas geldt in de markt, hoe goed je product ook is, je zult het wel moeten vertalen naar je markt. En alleen op rationele keuzes wordt een product ook niet gekozen. (oftwel niet de technisch beste wint altijd)

Hoe goed je product dus ook is, het wordt nooit wat als je dat niet gaat vertellen en vertalen naar de mensen waar het voor bedoeld is.

Het leukst geleerde, vandaag gaan we er verder mee, wat echt mijn interesse heeft is hoe ik mijn toekomstige klanten mee kan nemen in hun journey.

Enfin, bedankt Sander Klos, Business Accelerator wordt bij mij vervolgd.