macOS monitoring

Apple in het bedrijfsleven

In elk bedrijf heb je de creatievelingen, vaak zitten ze op de ontwerp- en marketingafdeling en ze zweren bij de Mac van Apple. De Mac wordt vooral gebruikt door de creatieve sector, bv design, muziek en development. Eenvoudig, intuïtief, veel apps en mooi design zijn de veelgehoorde voordelen.

Besturingssysteem macOS

Het besturingssysteem dat elke Mac aanstuurt is macOS. Met macOS kun je dingen doen die je simpelweg niet kunt doen met andere computers. Dat komt omdat het specifiek is ontworpen voor de hardware waarop het draait – en omgekeerd. MacOS wordt geleverd met een hele reeks prachtig ontworpen apps. Het werkt hand in hand met iCloud om foto’s, documenten en andere dingen up-to-date te houden etc. etc. etc.

Deze lovende woorden zijn natuurlijk rechtstreeks van de Apple website overgenomen. Feit is dat je computergebruikers kunt verdelen tussen Apple fans en Apple haters, ertussen is (bijna) niet mogelijk.

What a computer is to me
is the most remarkable tool that we have ever come up with.
It’s the equivalent of a bicycle for our minds.
Steve Jobs

MacOS monitoring

Er zijn veel monitoring tools op de markt voor macOS, helaas zijn de meeste alleen geschikt voor macOS. Om een compleet overzicht te krijgen, inclusief alle macOS computers, is het daarom gewenst dat je monitoring tool deze ook meeneemt. Na verscheidene verzoeken hebben we daarom besloten om een TSMS agent voor de macOS te ontwikkelen. Deze zit in de nieuwe versie TSMS.09.03.04

 demo site tsmsOnderzoek de mogelijkheden van de macOS agent op de Demo Site van TSMS