Inrichten monitoring

Het monitoren van een netwerk is een hele uitdaging. Een goede monitoring tool helpt je daar uiteraard bij. Maar ook dan zul je je eerst moeten afvragen wat de prioriteit van de verschillende systemen is en welke mensen hiervoor verantwoordelijk zijn.

De allereerste stap is een schets maken van het gehele netwerk. Zorg er daarna voor dat je begrijpt wat je monitort en beheert, voordat je begint met het inrichten van de monitoring. Dus wat zijn de belangrijkste systemen, welke moeten 24×7 draaien, want anders ligt het hele bedrijf plat. Maar ook wat zijn de systemen waar men hoogstwaarschijnlijk niet eens in de gaten heeft, als ze er een uurtje uit liggen. Deel zo alle systemen in naar mate van belangrijkheid, de systemen met het meeste belang kunnen in de monitoring dan gevoeliger geconfigureerd worden en ook 24×7 geëscaleerd.

Verdeling verantwoordelijkheid

Nu wordt het tijd om na te gaan denken over welke mensen er verantwoordelijk zijn voor welke systemen, wat zijn hun bevoegdheden en rechten en naar wie wordt er hoe en wanneer geëscaleerd.

Inrichten monitoring IT Netwerk company
De administrator krijgt toegang tot het gehele netwerk en kan de settings van de monitoring instellen.
Inrichten monitoring IT network: Customer A
Klant A hoeft alleen maar zijn eigen omgeving te zien en kan niet de monitoringsettings te wijzigen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze unieke oplossing

 TSMS heeft 3 verschillende gebruikers (super, normal of watch user), het type gebruiker bepaalt wat zijn bevoegdheden zijn. Waar hij deze bevoegdheden kan gebruiken hangt af van de groepen waar hij in geplaatst wordt en welke componenten aan deze groepen gekoppeld worden.

De administrator kan zo het gehele netwerk beheren en monitoren. Klant A (watch User) daarentegen:

  • kan geen instellingen wijzigen
  • alleen zijn eigen omgeving (netwerk A) zien
  • afhankelijk van zijn accountsettings: meldingen en rapportages ontvangenen dashes kan inzien
Demo site TSMS
Wil je zelf de verschillen ervaren tussen
de administrator en de klant?
Ga dan naar onze TSMS DEMO SITE