Waarom een backup maken van je monitoring systeem?

Een defecte harde schijf, een besturingssysteem dat niet meer wil opstarten of een simpele kop koffie over een systeem. Vroeg of laat word je getroffen door een “ramp” waardoor er verlies van data is.

De tijd en kosten om bij het verlies van gegevens weer up en running te komen zijn hoog. Zelfs zo hoog dat een studie van de University of Texas aantoonde dat 43% van de bedrijven, die worden getroffen door een groot dataverlies, voorgoed hun deuren sluit.

Niet alleen natuurrampen veroorzaken dataverlies, maar verantwoordelijk voor bijna 75% van het verlies zijn de menselijke factor en hardware falen.

 

Top 5 van oorzaken van data verlies:

  • hardware of systeem fouten
  • menselijke fouten
  • software onregelmatigheden
  • computer virussen
  • natuur rampen

 

 

 

Back up everything! You are not invulnerable.
Catastrophic data loss can happen to you –
one worm or Trojan is all it takes.

Kevin Mitnick
American computer security consultant, author and hacker

Frequentie backup

Dat een goede backup essentieel is, staat buiten kijf. Grote vraag is dan wel, hoe vaak?

Zo blijkt uit een enquête van Backblaze dat deze frequentie zeer verschillend is. Het merendeel van alle backups (83%) wordt pas gemaakt als de vorige al een maand oud is.

Computer Backup Frequency 2008-2016 Backblaze

Grootvader-Vader-Zoon backup strategie

De nieuwe TSMS backup feature is gebaseerd op GFS (Grandfather–Father–Son) methode. Hierbij is er een rotatie schema met een dagelijkse backup (son), wekelijkse backup (father) en maandelijkse backup (grandfather) zodat er een hierarchische backup strategie ontstaat.

Conclusie

Als er ooit een kop koffie over de TSMS server gaat, dan kan de monitoring binnen 30 minuten weer up en running zijn door deze nieuwe feature. Iets wat veel tijd, geld en ergenissen bespaart.